Jag läser i dagens Alingsåstidning (2 dec) en insändare från en självsäker Allians i Alingsås som går fram som ett samlat alternativ för den lokala politiken. Det väcker flera tankar samtidigt. Den första är om det verkligen är så säkert som de vill framhålla att väljarna vill ha fortsatt Alliansstyre, vare sig lokalt eller på regeringsnivå. Det har ju inte varit idel fördelar, om man säger så. I Alingsås har det bland annat visat sig i uteblivna satsningar på skolan och allt för små resurser för att klara sina åtaganden. Det visar sig nu genom att personalen blir allt mer sjukskriven och skolresultaten för våra barn sjunker. Är det verkligen alingsåsarnas vilja? Och ja, Miljöpartiets budgetförslag ger både mer pengar till skolan, klarar balanskravet och finansierar våra investeringar. Det går alltså att på ett hållbart ekonomiskt sätt satsa på vår viktiga framtid, barnen.

Det andra jag tänker på är hur i all världen partiföreträdare för Folkpartiet och Centerpartiet kan säga redan nu vilka de vill styra med. Vill de inte ha så mycket av sin egen politik genomförd när förhandlingar om majoriteten inleds efter valet? Nu har de i praktiken satt sig i moderaternas knä och har egentligen inget att komma med. Det spelar ju ingen roll hur lite av deras idéer och tankar som tas omhand, de tänker ändå vara med moderaterna och kompani. Sorgligt, faktiskt. När vi i Sverige har ett flerpartisystem som borde värnas, för då blir en större del av befolkningen representerad i våra valda församlingar, gör istället Allianspartierna allt för att det systemet ska gå under. Att Moderaterna vill det är inte konstigt, men de andra, de som är små? Deras politik har ju inte varit speciellt tydlig för väljarna den mandatperiod som snart är till ända och kommer väl inte bli tydligare nu när de låtit sig bakbindas helt.

Vi i Miljöpartiet vill att man ska veta vilket parti man lägger sin röst på. Att det partiet sedan gör sitt yttersta för att driva de frågor man fått förtroendet av väljarna för. Kompromisser hör sedan till politiken, men då måste det finnas vilja och styrka kvar och det verkar tyvärr saknas i Alliansens småpartier.

20131202-095108.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

betraktelser, kommunpolitik