Igår var jag på styrgruppsmöte med den så kallade Skandinaviska arenan. Ett samarbetsorgan för att knyta samman och arbeta för god infrastruktur och regional utveckling mellan Oslo, Göteborg och Malmö/Köpenhamn.

Idag är tågförbindelserna mellan dessa stora städer mycket undermålig  långa sträckor. Det medför mer resor med flyg och bil samtidigt som det mesta godset går med lastbil. Det är, som vi alla vet, inte långsiktigt hållbart. 

Tänk om vi istället kunde få snabba tåg, som tar människor från Oslo till Köpenhamn på 2,5 timmar och har en utbyggd godstrafik som gör att merparten av varorna transporteras  på tåg.

När vi lyfter blicken och ser framåt så inser vi att arbetet med hållbara transporter måste snabbas upp. Att i ett sådant arbete ha en vision om en 8 million city, en tanke om en attraktiv storregion som inte är en perifer del av Europa utan som ett utvecklingscentrum, är en bra tanke. Det finns så mycket att spinna vidare på. Jag hoppas kunna återkomma till detta fler gånger. Första steget är dubbelspår från Öxnered till Halden. Sedan är det bara resten kvar :-).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Uncategorized