Igår, måndag 26 mars skriver Lise Nordin i Expressen om regeringens befarade svek i energiöverenskommelsen och kärnkraftsfrågan. http://www.expressen.se/debatt/subventionera-inte-karnkraften-1/ I överenskommelsen finns bland annat att ny kärnkraft endast ska tillåtas om den bär sina egna kostnader. Utan subventioner. Nu sviker Regeringen sin egen överenskommelse i och med förslaget om undantag för försäkringsansvar. Att inte Centern höjer rösten, sätter ned foten och förklarar att överenskommelsen ska gälla. Varför denna tystnad?

Det är ju nu Sverige har den bästa möjligheten till Grön omställning. Att energisäkra Sverige bort från beroende av ändliga resurser som olja och uran. Bränsle som dessutom för med sig stora miljöproblem både vid utvinning och användande, som vi alla vet. Det är nu vi dessutom kan bli världsledande och skapa många nya hållbara jobb i den industri som växer fram ur de gröna företagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Energi, jobb, klimat