I förra veckans debatt i Storkenhuset kom bland annat frågan upp om vad vi som politiker skulle kunna göra för att öka andelen nya småföretag.  Jag förde då fram bland annat att förbättra villkoren för småföretagare; att man inte ska behöva riska så mycket, varken i startskedet eller senare , till exempel karensen i sjukförsäkringen. Döm om min förvåning när Stefan Svensson från Kristdemokraterna hävdar att dåliga villkor är en drivkraft för företagare och om man inte vill riskera något så borde man ha en anställning istället… Jag som trodde att man vill driva företag för att man har en idé om något man tror att man kan göra bra, kanske bättre än någon annan, och därmed få ett roligt, stimulerande och spännande jobb. Inte att man ville göra det för spänningen i att riskera hus och hem om idén inte bar hela vägen…

En annan punkt i debatten var utmaningsrätten där företag kan utmana kommunen att ta över delar av verksamheten. Det har tidigare varit ett ärende i fullmäktige, då helt utan beredning vilket framstår som mycket besynnerligt. Jag vill gärna besluta på grunder som är så väl utredda som möjligt för att kunna fatta lämpliga beslut. Detta verkar inte vare sig Daniel Filipsson från Moderaterna eller Stefan Svensson från Kristdemokraterna förstå. De tyckte att en uppmaning från Alliansen borde räcka som beredning. Med ovanstående två exempel på resonemang om företagande och beslutsfattande kan jag bara  konstatera att det är tur att inte ovan nämda herrar driver företag; för om man fattar viktiga beslut på så dålig grund, så hhar man inte  sitt företag så länge.

Janine Alm Ericson, ordförande Miljöpartiet och företagare som utmanar Daniel Filipsson om Kommunalrådsposten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Uncategorized