Idag på torget i Vänersborg gjorde vi ifrån Miljöpartiet en kampanj mot kärnkraft –
iklädda skyddsdräkter och gasmask.

Budskapet var att kärnkraften är lika smutsig som alltid och att det är
ett demokratiskt svek att regeringen i juni beslutade att tillåta ny
kärnkraft i Sverige.
– Regeringen beslutade i juni om ny kärnkraft i Sverige trots löften i
förra valrörelsen om motsatsen. Miljöpartiet anser att väljarna bör
få vara med och diskutera den viktiga frågan om framtida energisystem,
säger Birgitta Losman.
Själv tycker jag att det inte är något nytt med kärnkraften som motiverar centerpartiets
omsvängning i frågan och alliansens beslut om ny kärnkraft.
Kärnkraften kräver fortfarande uran som bränsle och Sverige importerar
idag uran från områden där fattig befolkning drabbas.

Jag, Birgitta Losman & Lise Nordin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Uncategorized