06 december 2009

Gammelreligiöst

  När man tänker på det framröstade minaretförbudet samt andra, milda eller allvarliga, uttryck för islamofobi kan jag bara konstatera att det är inte är muslimer vi behöver vara rädda för. Det vi däremot behöver frukta är gammelreligiösa värderingar från alla håll. Ultrakonservativa kristna och dito muslimer har nämligen det mesta gemensamt, bland annat moralpanik, liten respekt för oliktänkande, inskränkande av kvinnors handlingsutrymme med mera. Så istället för att bli rädda för något som vi tror är nytt och annorlunda, måste vi se gamla unkna värderingar för vad de är, var de än får sitt uttryck, och fortsätta försvara varje människas rätt att leva som hon vill, inom en lagstiftning som bygger på moderna fri- och rättigheter. All heder till Nalin Pekgul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

betraktelser, Uncategorized