I fredags kväll tittade jag på Skavlan där bland andra Özz Nûjen medverkade. Inslaget har nu blivit mest känt för att NRK, norsk statstelevision, valde att censurera delar av inslaget. Det i sig är förfärligt och jag är mycket glad att SVT valde en annan väg. Inslaget är ca 30 min in i showen.

När jag tittade reagerade jag när Özz Nûjen sa att det inte finns någon opposition i Sverige och att varken S eller M har någon vision om framtiden i ett större perspektiv. Så långt stämmer det. Att Socialdemokraterna inte står fullt ut för att man inte vill ha ett femte jobbskatteavdrag är problematiskt och riskerar att mynna ut i ett allt för kringskuret politiskt utrymme, även om man får makten efter nästa val. Mer om detta hittar du här. http://www.expressen.se/debatt/valjarna-flyr-fran-s-sa-in-i-norden/

Efter uttalandet om frånavron av opposition fortsätter Özz med att det bara finns ett parti i svensk politik med en tydlig vision och det är Sverigedemokraterna. Det är fel. Det finns en opposition med en annan vision, nämligen Miljöpartiet de Grönas vision om ett jämlikt, fritt och öppet Sverige. Det måste också komma fram. Vill man vara en del av kampen för ett bättre samhälle måste man också lyfta de goda exemplen. Människor måste få veta att det finns alternativa världsbilder och lösningar på framtidens problem.

I Miljöpartiet de gröna är det människor som utgör vårt samhälle, vi är alla en resurs och inte en belastning. Därför är det självklart för oss att jobba för en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration. Vi vill att att människor som behöver ska få stanna i Sverige. Vi vill att det ska vara enklare att ta sig hit utan att vara tvungen att betala dyrt till människosmugglare, alltså skapa lagliga vägar in i landet. Alla ska självklart ha samma grundläggande rättigheter, och vi vill förbättra möjligheten för alla som kommer hit att snabbt ska få kontakt med skola, vård och jobb.

Läs mer om Miljöpartiets vision om ett öppet Sverige genom att klicka på länken.

20131020-102217.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Öppna fler dörrar, betraktelser, Inrikes