Ännu en semesterdag är till ända. En underbar, solig och avslappnad dag på kusten. Äntligen tid att andas långa djupa andetag medan man småpysslar och fiskar småkrabbor med barnen. Men det finns ett par saker jag skulle behöva göra, lite arbetsrelaterat trots semester. Och när jag inte hade något speciellt inplanerat idag, så skulle jag kunna göra det där andra. Det där lilla måstet…

Men, såhär vid läggdaxs, konstaterar jag att dagen varit full av saker som alla tog längre tid än jag trodde men som var lika viktiga som det andra. Lära barnen ro och köra båten, bada med dem och göra alla trix de ville, laga chokladcrepes till lunch, fixa med blommorna och rabatten…

Så, jag konstaterar att ingenting görs automatiskt utan kräver tid och engagemang, och det gäller måsten av alla de slag. Sedan kommer en ny dag imorgon också. Då kommer det finnas tid. Att jobba lite och att leka. Leva, helt enkelt.

20130804-225331.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

betraktelser