På söndag gäller det, eller från den femte maj, om man ska vara korrekt. Just nu pågår valet. Och det är lika viktigt som vanligt att man röstar.
Vi i Miljöpartiet vill ha fokus på klimatfrågan, med grön omställning av energisystemet och teknikutveckling. Det skapar också gröna jobb som tryggar framtidens ekonomiska utveckling. Infrastrukturen är en viktig faktor när det kommer till att utveckla regionen. Vi vill satsa på enhetstaxa i kollektivtrafiken, för enkelhet och ökat resande, bygga om de större vägarna till trafiksäkra 2+1 så snabbt det går, satsa på cyklevägar och andra cykelfrämjande åtgärder, upprusta de mindre vägarna och underlätta för modern sjöfart och självklart även utbygd och förstärkt järnväg.
När det kommer till sjukvården, den allra största av regionens verksamheter och politikområden, vill Miljöpartiet satsa på den nära sjukvården. Den som fokuserar på de äldre och multisjuka, som möter vården ofta. Att dessa patienter alltid måste ta vägen om akuten bidrar till köbildning och långa väntetider. Bättre satsningar på vård i ambulansen och direktinskrivning på avdelning för patienter med känd diagnos skulle minska trycket på akutmottagningarna i hög utsträckning.

Så, gå och rösta. Rösta gärna på Miljöpartet för en modern region med siktet på framtiden.

/Från kandidat nummer tre på listan för den norra valkretsen

20110510-213417.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Uncategorized