Den borgerliga majoriteten i Alingsås har drivit igenom så kallad utmaningsrätt här i Alingsås, men man undrar om de tänkt igenom hela processen ordentligt. Första gången ärendet kom upp var det bara en sida kopierad från Svenskt Näringslivs hemsida. Ingen beredning överhuvudtaget. Alltså måste privatisering av verksamhet gå före alla hänsyn och undersökningar om förslaget är bra eller dåligt. Ärendet fortsätter nu i samma anda när man ska ta fram riktlinjer. För att det ska bli några utmaningar behöver man bland annat göra marknadsföring, utbilda personal på förvaltningarna och bygga en kunskapsorganisation kring detta. Det kostar pengar. Hur mycket finns det ingen beräkning på. Det finns heller ingen beräkning eller uppskattning av hur mycket kommunen kommer kunna spara på att bli utmanade och upphandla olika verksamheter. Det hade inte behövt vara så. Det finns andra kommuner som infört utmaningsrätt tidigare men inga av dessa kommuners erfarenheter, varken på kostnads- eller besparingssidan har inhämtats. Sammanfattningsvis kan alltså konstateras att det är ett riskfyllt projekt som inte är tillräckligt underbyggt och med otillräckliga beslutsunderlag. Att inhämta erfarenheter från sådana som redan prövat olika vägar i olika frågor borde alltid göras i de fall där det finns erfarenheter. Att Alliansen i Alingsås inte bryr sig om att kostnadsberäkna sina satsningar känns inte som ansvarstagande ledning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om janinealmericson

Jag är Janine Alm Ericson, en grön politiker som brinner för miljön och rättvisa. Jag gick med i MP för att sätta miljöfrågan i fokus och samtidigt engagera mig i barnfrågor, jämställdhet, diskriminering, integration och demokratiutveckling. Kort sagt arbeta för dem som behöver en röst som kanske kan höras på områden jag anser solidariskt måste förbättras. Områden som jag fått viktiga erfarenheter om bland annat genom praktik och volontärarbete i FN och Östafrika och som har bäring på både lokal, regional och riksnivå. Jag bor en liten bit utanför Alingsås, i ett mycket naturskönt område med djur och natur helt nära. Min lilla familj består av man och två underbara barn, med ett till på väg vilken dag som helst. När jag inte jobbar på vårt företag, som sysslar med miljövanlig färgborttagning, eller håller på med politik i olika former, så tycker jag om att vara med min familj, mina vänner, vara ute på olika aktiviteter och bara vara hemma och läsa, greja och laga mat.

KATEGORI

Uncategorized